Utbildning & Arrangemang

Här hittar du info om utbildningar du kan göra som Äventyrare, både i och utanför kåren och avdelningen, samt om olika arrangemang och läger du kan åka på utanför avdelningens regi.

 

Utbildning

 

C-skeppare

Under er tid som Primusgastare kommer ni, under våra möten och hajker, ha möjlighet att ta C-skepparbevis.


  • Att vara C-skeppare i kåren innebär att ni får skeppa kårens båtar som deltagarbåt vid eskadersegling i Mälaren samt att ni får skeppa RS Vision som skeppare inom Närområde.

 

För att bli C-skeppare i kåren behöver ni uppfylla vissa krav och examineras av ledare med A-skepparbevis på avdelningen. Både teoretiska och praktiska moment ingår.

 

Krav för C-skeppare

• Ålder minst 12 år, eller Äventyrare

• Skall kunna köra en utombordare

• Kunna lägga till, lägga från och förtöja från klippa

• Kunna läsa sjökort, prickar, märken

• Kunna anpassa segel inklusive revning, byte av försegel

• Kunna ta sig upp efter kapsejsning med RS Vision

• Skall kunna segla runt Stora Essingen som skeppare på RS Vision (med följebåt)

• Kunna Man-över-bord (plocka upp vattenfylld dunk)

• Skall ha deltagit i segling utanför närområdet, typ långsegling med övernattning

 

Förarintyg och kustskepparintyg

Distriktet anordnar varje år förar- och kustskepparintyg. Läs mer här.

 

Kårens egen Förarintygskurs

Kåren kör även detta år en egen Förarintygskurs som hålls av vår ledare Peter. Primusgastare och föräldrar som är intresserade kan anmäla intresse via kårens hemsida som finns här.

 

Ledarutbildning Patrull

Ledarutbildning Patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som varit äventyrarscout i minst ett år.

På ledarutbildning Patrull får du träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kamrater i en patrull. Du får möjlighet att utvecklas som ledare och får många idéer för hur du kan leda din patrull hemma.

 

Mer info hittar du hos Scouternas folkhögskola

 

Arrangemang och läger

 

Upplev

Upplev är ett arrangemang för dig som är äventyrarscout, där du möter ett nytt land och en ny kultur, utmanar dina åsikter och hittar din plats i världen! Upplev hålls för första gången 2016 och hade då tema Barnkonventionen, 2019 var temat Action on Body Confidence.

Anmälan och info till 2020 års Upplev finns ännu inte tillgänglig på Scoutservice men man kan kika på arrangemanget från 2019 här

 

Försmak

Försmak är ett häftigt arrangemang som Stockholmsdistriktens utmanarscout-arbetsutskott arrangerar för sista års äventyrarscouter. Syftet är att äventyrarscouterna ska få testa på hur det är att vara utmanarscout.  Arrangemanget är en introduktion till det häftiga utmanarlivet som snart kommer!

Än så länge finns det ingen information om när försmak 2020 kommer gå av stapeln men här hittar ni försmaksidan där 2020 års arr snart kommer upp (hoppas vi!).

 

Konfirmationsläger på Vässarö

Konfirmationsläger på Vässarö brukar bli ett fantastiskt fint minne för livet. Lägret genomförs under fyra sommarveckor på Vässarö när du är 14 år. För vissa innebär det sista sommaren som Äventyrare och för vissa innebär det sommaren efter. Det brukar vara högt söktryck så anmäl så tidigt som möjligt! Mer info finns här.

 

Konfirmationsläger på Husarö

Det finns också ett Konfirmationsläger på Husarö. Info om detta hittar du här.

 

Scouternas Julotta

Fira stämningsfull Julotta med andra scouter varje år den 25/12 kl 07.00 i Riddarholmskyrkan. Klä dig varmt för kyrkan saknar el!