Läger & Hajk

Primusgastarna Sjöscoutkåren S:t Göran


 

Här hittar du informationen om avdelningens egna kommande läger och kortare hajker.

 

Läger

 

Kebnekaise 2019

Vi kommer att åka upp till Kebnekaise under sommaren 2019 mellan den 20-28 juli. Nedan samlar vi all information ni behöver inför denna. 

 

Lägeravgift

Den lägeravgiften vi har gått ut med är 6600 kr per person. Den kommer med största sannolikhet att sjunka iom att ni bedriver caféverksamhet.

Lägeravgiften kommer att betalas i tre omgångar:

Betalning 1: 1000 kr (redan inbetald)

Betalning 2: 2000-2500 kr (betalas i samband med tågbokning, vi meddelar så snabbt vi kan!)

Betalning 3: Resterande summa (betalas närmare inpå avresa)

 

Utöver lägeravgiften kommer ni att behöva skaffa medlemsskap i STF. Det kostar för närvarande 30 kr för barn och gäller i ett år (se till att giltighetstiden sträcker sig över vår resa). Observera att leveranstid av kortet kan vara upp till 3 veckor!

Meddela oss ledare när ni har medlemskortet hemma. Om man inte skaffar medlemskort kommer extra kostnad i samband med boendebokningar att tillkomma den enskilde. Medlemsskap skaffar man här.

 

Reseinformation

Info kommer i samband med att tågbokningen görs (troligtvis i början av mars)

 

Program och vandringsinfo

Programmet ska i nuläget ses som preliminärt.


Packlista

Här hittar ni en komplett packlista för vandringen. Tveka inte att höra av er om ni har frågor!

Listan utgår från vad som måste med (alternativa saker undantaget) för att få en bra vandring. Fler saker kan tas med men vikten är viktig så inför varje val bör man ställa sig frågan: "behöver jag verkligen den här väldigt mycket"?

Handtvätt kommer vara nödvändigt att lära sig för era kids kommer inte tycka om att bära 9 dagars ombyten då det är alldeles för tungt.

Flera saker kan också bytas ut mot liknande alternativ som redan finns hemma/kan lånas men tumma inte på kvalitén när det kommer till bra kängor, bra stor ryggsäck och bra regnkläder!

 

Hajk

 

Vandringshajk 25-26 maj

Hajken är tänkt som en förberedande hajk inför kebnekaiseresan men det går precis lika bra att följa med även om man inte har tänkt att åka till Kebnekaise. Det är blir fortfarande en härlig helg med kompisarna inkl. roliga aktiviteter och vandring, men med lite lättare packning att bära. Vi kommer att bo i vackra Gilwellstugan i Sparreholm (en favvo för många) och vandra ca 19 km i närområdet.


Reseinfo


Vi möts: Den 25/5 kl 8.30 vid spottkoppen/ringen övre plan, Centralen

Vi kommer hem: Den 26/5 till Centralen kl 15.25


Packning


Några grejer som ALLA ska ta med:

  1. Vi lämnar sovlakanet hemma och tar istället med vanliga lakan.
  2. Det finns dusch och bastu, så ta gärna med en handduk... riktig eller vandringsmodell.
  3. SL- kort. Vi kommer åka tur/retur till Gnesta.
  4. Och glöm såklart inte era matgrejer!


Kebnekaisedeltagare ska också ta med: 

En stor del av syftet med hajken för er är att testa om ryggsäck och kängor fungerar och att väskan inte är för tung för ca 2 mils vandring. Dvs väskan bör väga ungefär så mycket som ni planerar att den ska väga vid Keb. Så kika på packlistan för Kebnekaiselägret (dokumentet ligger här ovanför under lägerinformationen) och packa så likt den som ni kan. Tänk på att ni kommer ta med vanliga lakan och (om så önskas) en större handduk till vandringshajken. Detta väger mer/tar mer plats än ett sovlakan och vandringshandduk och det kan ni ”kompensera” för genom att ta lämna något annat hemma. 

 

Ni som inte följer med till Kebnekaise ska också ta med:

Packa så lätt ni kan och bär er packning i ryggsäck! Se till att ha sköna skor som fungerar att gå långt i och att dessa samt kläder fungerar för det väder som utlovas under helgen.