Läger & Hajk

 

Hajk

 

Vandringshajk i maj

Vi kommer att genomföra en vandringshajk den 25-26 maj. Syftet är att testa sin utrustning och prova på en längre dagstur med denna inför sommarens läger till Kebnekaise. De som inte ska med till Kebnekaise är självklart mer än välkomna att delta i hajken. De som ska med till Kebnekaise bör absolut prioritera vandringshajken! Mer info kommer inom kort.

 

Seglingshajk i maj

Vi kommer att ha en seglingshajk 11-12 maj till Röskär. Mer info kommer inom kort.

Primusgastarna Sjöscoutkåren S:t Göran


 

Här hittar du informationen om avdelningens egna kommande läger och kortare hajker.

 

Läger

 

Kebnekaise 2019

Vi kommer att åka upp till Kebnekaise under sommaren 2019 mellan den 20-28 juli. Nedan samlar vi all information ni behöver inför denna. 

 

Lägeravgift

Den lägeravgiften vi har gått ut med är 6600 kr per person. Den kommer med största sannolikhet att sjunka iom att ni bedriver caféverksamhet.

Lägeravgiften kommer att betalas i tre omgångar:

Betalning 1: 1000 kr (redan inbetald)

Betalning 2: 2000-2500 kr (betalas i samband med tågbokning, vi meddelar så snabbt vi kan!)

Betalning 3: Resterande summa (betalas närmare inpå avresa)

 

Utöver lägeravgiften kommer ni att behöva skaffa medlemsskap i STF. Det kostar för närvarande 30 kr för barn och gäller i ett år (se till att giltighetstiden sträcker sig över vår resa). Observera att leveranstid av kortet kan vara upp till 3 veckor!

Meddela oss ledare när ni har medlemskortet hemma. Om man inte skaffar medlemskort kommer extra kostnad i samband med boendebokningar att tillkomma den enskilde. Medlemsskap skaffar man här.

 

Reseinformation

Info kommer i samband med att tågbokningen görs (troligtvis i början av mars)

 

Program och vandringsinfo

Programmet ska i nuläget ses som preliminärt.


Packlista

Här hittar ni en komplett packlista för vandringen. Tveka inte att höra av er om ni har frågor!

Listan utgår från vad som måste med (alternativa saker undantaget) för att få en bra vandring. Fler saker kan tas med men vikten är viktig så inför varje val bör man ställa sig frågan: "behöver jag verkligen den här väldigt mycket"?

Handtvätt kommer vara nödvändigt att lära sig för era kids kommer inte tycka om att bära 9 dagars ombyten då det är alldeles för tungt.

Flera saker kan också bytas ut mot liknande alternativ som redan finns hemma/kan lånas men tumma inte på kvalitén när det kommer till bra kängor, bra stor ryggsäck och bra regnkläder!