Läger & Hajk

Primusgastarna Sjöscoutkåren S:t Göran


 

Här hittar du informationen om avdelningens egna kommande läger och kortare hajker.

 

Läger

 

Kebnekaise 2019

Vi kommer att åka upp till Kebnekaise under sommaren 2019 mellan den 20-28 juli. Nedan samlar vi all information ni behöver inför denna. 

 

Lägeravgift

Den lägeravgiften vi har gått ut med är 6600 kr per person. Den kommer med största sannolikhet att sjunka iom att ni bedriver caféverksamhet.

Lägeravgiften kommer att betalas i tre omgångar:

Betalning 1: 1000 kr (redan inbetald)

Betalning 2: 2000-2500 kr (redan inbetald)

Betalning 3: Resterande summa (betalas närmare inpå avresa, vi meddelar!)

 

Utöver lägeravgiften kommer ni att behöva skaffa medlemsskap i STF. Det kostar för närvarande 30 kr för barn och gäller i ett år (se till att giltighetstiden sträcker sig över vår resa). Observera att leveranstid av kortet kan vara upp till 3 veckor!

Meddela oss ledare när ni har medlemskortet hemma. Om man inte skaffar medlemskort kommer extra kostnad i samband med boendebokningar att tillkomma den enskilde. Medlemsskap skaffar man här.

 

Reseinformation


Avresa
Vi möts den 20/7 kl 17.00 på perrongen vid tåget. Tåg nr 94 mot Kiruna.
Tåget avgår 18.11 men det är viktigt att ni kommer i tid då vi gemensamt hjälps åt att lasta lägerpackning och även ska dela upp oss och installera oss i kupéer innan tågets avgång.


Hemkomst

Vi ska anlända till Sthlm central den 28/7 kl 09.45 med tåg nr 93 från Kiruna. Upphämtning sker på perrongen.
Vi ledare kommer, i mån av uppkoppling, hålla er uppdaterade om eventuella förseningar. Under förra resan hade vi dock en ovärderlig hjälp av hemmavarande föräldrar med mycket bättre uppkoppling än vi som fortlöpande uppdaterade föräldragruppen via facebook om detta. Vi hoppas på samma hjälp denna resa om problemet med förseningar uppstår.

 

Program och vandringsinfo

Programmet ska  ses som ungefärligt. Detta är hur planen ser ut men justeringar kan komma att behövas göras om förutsättningarna förändras. 


Packlista

Här hittar ni en komplett packlista för vandringen. Tveka inte att höra av er om ni har frågor!

Listan utgår från vad som måste med (alternativa saker undantaget) för att få en bra vandring. Fler saker kan tas med men vikten är viktig så inför varje val bör man ställa sig frågan: "behöver jag verkligen den här väldigt mycket"?

Handtvätt kommer vara nödvändigt att lära sig för era kids kommer inte tycka om att bära 9 dagars ombyten då det är alldeles för tungt.

Flera saker kan också bytas ut mot liknande alternativ som redan finns hemma/kan lånas men tumma inte på kvalitén när det kommer till bra kängor, bra stor ryggsäck och bra regnkläder!


Observera att Liggunderlag har tillkommit!


Påmminnelser och extra bra info i punktorm


 1. De som inte har skaffat STF-kort bör absolut rappa på att göra det nu! Meddela oss gärna att ni har skaffat.

 2. Liggunderlag! Denna punkt står INTE på packlistan!
  Ni kommer behöva ta med er ett liggunderlag eftersom vi sista natten av resan kommer sova i en skola i Kiruna. Ni behöver inte sovsäck eller ytterliga packning utöver liggunderlag.
  Planen är att lämna dessa i Kiruna i skolan medan vi vandrar men om tåget upp skulle vara väldigt försenat kan de bli så att vi kommer behöva bära med oss dessa (för att inte missa vår busstranfer till Nikkaluokta). En fördel är alltså att packa det lilla och lätta liggunderlaget, gäller ju endast en natt.

 3. Alla som har ett telia-abonnemang och avser ta med sig sin telefon ska meddela mig detta. Vare sig man är scout eller ledare! Telia är nämligen det enda som kommer att ha uppkoppling stora delar av resan (även om inte ens Telia har täckning vissa stunder). Ledares nummer kommer delas med föräldragruppen men för oss i scoutgruppen kan det vara bra att kunna nå flera telefoner när vi väl är på plats.

 4. Generellt om nåbarhet under lägret. När vi befinner oss på fjället kommer vi, som sagt, inte kunna bli nådda på samma sätt som under vanliga läger pga att uppkopplingen för samtliga mobilabonnemang (förutom Telia) är lika med noll. Det finns wifi på Kebnekaise men detta är vanligtvis väldigt överbelastat så ibland dröjer uppdateringarna på facebook. Vill flagga lite extra för detta så att det inte ska skapa oro hos er hemmavarande :)

 5. Glöm inte att ni ska ha matsäck med er på tåget (som tål värmen i kupéerna!) som täcker ert matbehov från kl 18 den 20/7 fram till lunch den 21/7. Ni ska alltså inte packa lunch för den 21/7. Se också till att ha välfyllda vattenflaskor vid avfärd! Packa matsäcken i sådant ni inte sen behöver släpa på resten av resan.

 6. Jätteviktigt att ni har med compeed i olika storlekar och sporttejp för eget behov! Räkna med att ni kommer behöva ha skavsårsplåster på varje dag. Det är inte alltid det går att få tag på i fjällstationens butik. Vi kommer ha med extra men även vårt förråd har sina begränsningar (iom att vi räknar med att alla också tar med eget).

 7. Pengar och mobil. Vi sätter inga begränsningar på detta. Obs att icke telia-mobiler inte fungerar och att det är ganska dyra priser i fjällbutiker. Pengar och mobiler (samt annat värdefullt) medtages på egen risk.

 8. Mat i stora ryggan. Detta står med på packlistan, att ni ska ha plats för gruppens gemensamma mat. Det kommer dock inte bli aktuellt utöver att varje person ska kunna få plats med sin egen dagsranson av lunch och vandringssnacks.